неделя, 15 март 2015 г.

Лешникови ъгълчета

Продукти за 25 броя сладки:
300 гр брашно от шпелт тип 630
360 гр тръстикова захар
1 бр. ванилова пръчка, сърцевината й
2 яйца
320 гр масло
200 гр лешници, смлени
200 гр лешници, натрошени
200 гр плодов мармалад кайсия
200 гр фин горчив шоколад, натрошен

 Приготвяне:
1. За тестото смесете в купа брашното, 120 гр захар и половината от ванилията. Добавете яйцата и 120 гр масло. Омесете всичко до получаване на тесто. Оформете топка и я оставете за 30 мин на хладно, увита в найлоново фолио.
2. За топинга разбъркайте докато заври останалото масло със захарта, половината ванилия и една супена лъжица вода. Прибавете и лешниците. Махнете сместа от печката и оставете да изстине.
3. Затоплете печката до 180 °C, разстелете тестото върху тавичка, чието дъно е покрито с хартия за печене. Намажете повърхността на тестото с мармалада, разпределете равномерно и лешниковата смес и загладете.
4. Печете 30 минути до получаване на златиста коричка. От още топлото тесто изрежете триъгълници, с приблизително 8 см дължина на бедрото.
5. Разтопете шоколада и натопете в него връхчетата на триъгълните сладки. Оставете да изсъхнат.
Време за приготвяне: 30 минути. Време за охлаждане: 30 минути. Време за печене: 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар