неделя, 15 март 2015 г.

Пролетно ризото

Продукти за 4 порции:
• 1 глава лук, средно голяма
• 2 супени лъжици зехтин
• 400 г ориз за ризото
• 200 мл сухо бяло вино
• 1 л зеленчуков бульон
• 500 г броколи
• 100 г грах, замразен
• 75 г сирене пармезан
• Черен пипер , морска сол
• 4 чаени лъжици каперси
• 1 връзка свежи подправки по избор

Приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на кубчета. Запържете го в една супена лъжица зехтин в тенджерка, докато омекне и добавете ориза. Оставете да се задуши и залейте с виното. Долейте зеленчуковия бульон и оставете всичко да заври за 15 минути, като междувременно разбърквате.
Почистете броколите и ги разделете на снопчета. Прибавете ги заедно с граха малко преди да приключите със задушаването на ризотото. Оризът трябва да е омекнал, но не и на каша.
Настържете сиренетои поръсете ризотото. Може да добавите евентуално още зеленчуков бульон. Овкусете с черен пипер и сол.
Запържете каперсите за кратко в лъжица зехтин и ги добавете на края заедно с нарязаните на дребно свежи подправки.
Може да сервирате ризотото с хляб чабата и маслини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар