събота, 10 януари 2015 г.

Сурово пролетно Омега 3 песто с коприва

Както забелязвате тези дни съм на вълна коприва и понеже съм убедена в нейните качества само в сурово състояние, експериментирам с различни рецепти. След предложението ми за свежа салата с коприва, днес реших да ви предложа пролетно песто с коприва, което се получи изключително вкусно. То е богато на протеини, фибри, омега 3 мастни киселини, витамините А, В, С, Е, на минералите калций, калий, магнезий, желязо, цинк, силиций, фосфор, много хлорофил и ензими. Общо взето всичко, от което има нужда нашето тяло.

Ето и рецептата за 4 порции:

1 ч.ч. сурови орехи – накиснати
2 ч.ч. измита сурова коприва
2 скилидки чесън
2-3 стръка пресен копър
4 с.л. зехтин
½ лимон
хималайска сол на вкус

Всички продукти се слагат в кухненския робот и се блендират, докато се получи гъсто песто.

Съвет: С готовото песто може:
*да си намажете любимите сурови крекери и да ги гарнирате с чери доматки и слънчогледови поници;

*да го добавите към спагети от сурови тиквички;

*да си направите сурови пролетни ордьоври. Ето и рецептата за около 20 броя: 1 сурова тиквичка – нарязана на колелца, 1 чаша сурово пролетно омега 3 песто с коприва (копърът в рецептата може да се замени и с шепа босилек), 1 шепа чери доматчета. Върху красива чиния наредете колелцата сурова тиквичка. Намажете ги равномерно с пестото и украсете с парченца чери домати!);

*да го добавите към любимата си сварена пълнозърнеста паста.

За още здравословни рецепти разгледайте блога на Деси Пеева Desilifestyle.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар