събота, 10 януари 2015 г.

Салата от цвекло, спанак и моркови с печени тиквени семки и Фета сирене

Това определено е здравословна салата. Имаме хрупкави сурови зеленчуци, полезни мазнини от тиквени семки, цитрусов дресинг, както и най-цветния външен вид. Прекрасна комбинация от земния вкус на цвеклото, сладостта на моркова и соленото от фета сиренето.

За 4 човека:

3-4 цвекло, обелени и нарязани на кибритени клечки
3 моркова, обелени и нарязани на кибритени клечки
3 шепи листа от спанак
50 грама тиквени семки, препечени в тиган
100 гр. нискомаслено сирене Фета

За дресинга:
Една малка скилидка чесън, пюрирани в хаванче с щипка хималайска сол
Чаена лъжичка листа от мащерка
2 супени лъжици пресен портокалов сок
1 супена лъжица студено пресован зехтин
Смлян черен пипер

Поставете листата спанак на дъното на съда, в който ще приготвяте салатата, а след това нарязаните цвекло и моркови. Посръсете семената от тиква и натрошеното фета сирене. Добавете дресинга преди консумацията. Поръсете и смления черен пипер.

източник:
From the healthy heart

Няма коментари:

Публикуване на коментар