събота, 10 януари 2015 г.

Салата с тиквички и царевица на грил

Съществуват голям брой начини, по които да приготвите органичните тиквички, прясно откъснати от градината - на грил, задушени, пълнение, в огретен, кюфтенца, палачинки и др. Приготвената на грил царевица е много апетитна и докато част от зърната са добре препечени, други са по-сурови и хрупкави. В тази рецепта към тиквичките и царевицата добавяме и кремоомбразно авокадо, каперси и пресни подправки.

Краен резултат: 2-3 порции

Съставки:
• 2 кочана прясна царевица
• 2 средни тиквички
• Нарязани чери домати
• 1 малко зряло авокадо, нарязано на кубчета
• 1/4 чаша, нарязан на ситно червен лук
• Малка шепа мента или босилек
• 1-2 ч.л. каперси
• 2 ч.л. кедрови ядки

За дресинга:
• Зехтин или студено-пресовано, нерафинирано слънчогледово олио
• Сока на един лимон
• Ябълков оцет
• 1 скилидка счукан чесън
• Хималайска сол & пипер

Инструкции
1. Сложете малко зехтин върху царевицата и поставете върху грила, като обръщате на всеки 3-4 минути. Оставете да изстине и отделете ядките от кочана.
2. Междувременно пригответе дресинга.
3. Нарежете тиквичките на дълги ленти (панделки)
4. Смесете царевицата, тиквичките, доматите, авокадото, червения лук, ментата, каперсите и ядките. Сложете дресинга и разбъркайте. Опитайте и при нужда доовкусете. За възможно най-добър вкус оставете салатата да престои за 15 минути преди сервиране.

Препоръки
Салатата може да се направи предварително и да се остави в хладилника за един ден. Все пак, ако смятате да съхранявате за повече от един час, се препоръчва да нарежете тиквичките на кръгчета, за да останат по-твърди. Изчакайте с авокадото, като го добавите преди самото сервиране. Може да превърнете салатата в основно ястие, като към нея добавите нахут или високо качество консерва риба тон.

Източник:
Love and lemons

Няма коментари:

Публикуване на коментар