събота, 1 ноември 2014 г.

Маска за растеж и блясък на косата


Няколко маски за коса, които спокойно можем да направим у дома. Mоже да звучат гнусно, но за сметка на това са много ефективни. :)

Маска за блясък и растеж с Тривитаминол

2 суп. л. Тривитаминол /комплекс от Витамини А, Д3 и Е, продава се във ветеринарните аптеки/
1 суп. л. свинска мас
1 суп. л. ракия
1 суп. л. оцет
2-3 капки газ
Към тази маска в зависимост от вида на косата може да се прибави кисело мляко, мед или жълтък /изплаквайте с хладка вода, за да не се пресече жълтъка и да остане в косата/

Маска за здравина и блясък

Пасирайте една връзка магданоз. Смесете го с 1ч. л. водка и 2- 3 ч. л. зехтин. Втрийте в корените на косата и направете топъл компрес. След 1 час измиите косата с шампоан и изплакнете с 1 л. вода + 1 с.л. оцет.

Маска за обем на косата с розмарин и безцветна къна

Варете в продължение на 10 минути 4- 5 супени лъжици розмарин в четвърт литър вода. Прецедете и разтворете вътре толкова количество безцветна къна, колкото е необходимо за да стане на кашица. Нанесете по скалпа и косата. Оставете маската 1 час на главата си и след това измийте с шампоан.

Маска за коса със зехтин

Една трета от пакетче хума - може би 4- 5 суп. лъжици и
зехтин се разбъркват, колкото да стане кашичка, прибавя се един жълтък и сока на един лимон. Всичко се обърква хубаво и на мокра, леко подсушена коса се намазва обилно.После се слага найлонова шапка и така се стои около час. Измива се после с шампоан на 2 пъти и накрая с разреден ябълков оцет в една кофичка от кис. мляко и така зехтинът се отмива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар