неделя, 9 ноември 2014 г.

Зодия Рак (22.06 - 23.07)

Колко често поглеждате към Луната? Забелязвали ли сте как всеки път тя е някак различна - понякога ви се струва, че ви се смее, друг път е обвита в тайнственост или меланхолия. Дори Земята и е подвластна, оставяйки отговорността за приливите и отливите на Луната. Не може да не сте чувствали и върху себе си влиянието на това загадъчно небесно тяло. При това съвсем не е нужно да сте зодия Рак. И се опитайте да се поставите на мястото на тези хора, които са се родили точно под нейното влияние, което ще ги закриля до края на дните им.

Рак е най-необичайният знак от зодиака. За жалост не е изобретен компас, който да ви ориентира в лабиринта на душевността на тези толкова интересни хора. Добре, че можем да поглеждаме към Луната и да се опитваме да разберем какво им се случва. И мъжете и жените от зодия Рак сякаш се пробуждат с раждането на всяка нова луна и всеки ден стават все по-дейни и бодри, докато тя пораства. Около пълнолуние може да се превърнат в абсолютни откачалки, а когато Луната започне да намалява, сякаш униват и търсят утеха, уют и закрила. Тези лунни човечета са сякаш от друга планета, притежават много дълбока и ранима чувствителност и често ви се струват затворени в себе си, сякаш като Малкият принц са попаднали на странно и необичайно място, което не познават.

Всъщност това е колкото вярно, толкова и заблуждаващо. Ако трябва с точно една дума да се опише Рак, то това е думата интуиция. И навярно именно тя им помага да знаят прекрасно къде се намират и какъв е този свят около тях. Рак имат съвършено чувство за преценка и макар подходът им да минава през някакво неясно кълбо от интуиция и чувствителност то изводите, до които успяват да стигнат са много по-точни от тези на много прагматични реалисти.

Това са изключително богати вътрешно хора. Рак е интроверт - той носи дълбоко скрито в себе си своята същност, емоции и душевност. Трудно се разкрива пред другите и доста често е сдържан, плах и стеснителен като характер. Дори тези Раци, които много приказват, хихикат се глупаво, подскачат от тема на тема и ви се струват повърхностни, всъщност… най-вероятно така прикриват себе си. Това е маската, с която се опитват да държат другите далече от вътрешния си свят.

Защо ли? Ами просто го приемете - това е съкровено за Рак. Много малко са щастливците, които могат да се похвалят, че някой Рак е отворил изцяло вратите към дълбочината на своя душевен всемир. А там обикновено има много и много смисъл, чувствителност, топлина. Не бъркайте този му свят с любовта или доверието. Понякога Рак е склонен да ви подари сърцето си, но да не ви е пуснал до тази съкровищница на вътрешния си Аз. И няма да го направи докато не го заслужите.

Рак не градят стени (поне не и нарочно) между вас и себе си, но с нищо няма да ви помогнат да разрушите съществуващите. Те сякаш не търсят приятелството. Имат нужда от него, но могат да изглеждат толкова безразлични, че да ви обезкуражат напълно. Дали защото понякога са неуверени в себе си и си мислят, че не заслужават вниманието ви или пък защото просто им е нужно да осъзнаят (с необходимите доказателства, като това да прокопаете някоя стена към тях), че наистина държите на тях - така и никога няма да ви стане ясно.

Всъщност това е много хитър hack! Тъй като те по правило никога не ходят на лов за приятели, то техните приятели са само такива, които сами са прокопали тунелче до тях и съответно са истински и проверени. От своя страна Рак е тотално предан на хората, на които държи и които нарича приятели. Рак е най-честният и верен знак в зодиака. Всъщност има още една дума, която е в състояние да го опише напълно и тя е именно преданост.

Мъжът Рак
Много е трудно за мъжете Раци да се вместят в кожата на толкова емоционален и типично женски знак. Но пък това ги прави интересни и привлекателни за много жени. Твърди се, че почитателките на Рак и Скорпион водят класациите за самоубийства по любов. Мъжете Раци са мечтатели с тайнствен чар и създават впечатление на загадъчни и странни, което в комбинация действа обезоръжаващо на всяка жена с предпоставки за омекване на коленете. Порядъчни са, верни приятели и много умни и интересни събеседници, но често са раздразнителни и обичат да се усамотяват, което може да е проблем за по-екстравертни техни партньорки. Не се опитвайте да подхождате повърхностно с него. Той е сантиментален и раним, но е много възможно да не му личи при все че прави прецизна статистика на нанесените му рани. Един ден е флиртаджия, на другия умислен, тъжен и затворен… Хвърлете един поглед на Луната, де… Обяснението е някъде там…

Да, не е невъзможно Рак да е флиртаджия, но по правило е верен и държи на любимата си. Просто е галантен чаровник от старата школа и обича компанията на хубави жени, особено когато те така или иначе са впечатлени от него. Ако сте неговото момиче обаче, ще се отнася доста собственически с вас. Той иска отдаденост и трябва някак си да се научите да му я засвидетелствате непрекъснато. Може да ви се струва, че иска твърде много, особено ако сте еманципирана дама на нашето съвремие, но като усетите, че нещата нещо куцат то най-вероятно е защото той не е 200% уверен, че сте изцяло и без остатък негова.

Мъжът Рак обича да говори и очаква някой за слушател, държи на приятелите си и търси дълготрайни и смислени приятелства. Такъв е и по отношение на жените. Приема любовта достатъчно сериозно, но внимавайте с него по пълнолуние! И никога не му изхвърляйте любимите стари маратонки, снимки на футболисти или колекцията от счупени пластмасови самолетчета. Предупредени сте ; 


Жената Рак
Жените Рак са най-крехките и нежни създания, за което сте чели само в детските приказки. Това е онова момиченце в бяло от детските ви момчешки сънища, за което сте готови да се сбиете и с два пъти по-гигантски батко. Дали някой ден ще разберете защо сте си загубили ума точно по нея, не е съвсем сигурно. Както не е ясно и дали ще научите някога кое е по-вярно - дали, че тя е само една романтична принцеса или лунатичка, която просто не е с всичкия си.

При всички случаи ако вие сте любовта на живота и, тя би следвало да ви удави в щастие. Стига да си го заслужите и да направите същото за нея.

Ще ви се струва леко тъжна понякога, друг път замислена (не, не ви се сърди!), скоро пак ще е закачлива и весела. Помните ли онази сентенция: “непостоянство - твоето име е жена”, хайде сега да се опитате да си го представите това в комбинация със зодия Рак. Жена от зодия Рак. Страх ли ви хвана? ;-)

Всъщност някак ми е странно да пиша за жените Рак, защото макар и пораснали те сякаш в някакъв смисъл вечно си остават момичета (дори момиченца), което е безценна част от чара им. Тази лунна госпожица обича да се разхожда край морето, да зяпа звездите, да тича по плажа, да се връща в къщи при майка си, за да си спомни детската си стая (която нявярно майка и държи подредена точно както едно време) и да се почувства отново дете. Навярно трудно би си пуснала blog, но може би има дневник (там в онази детска стая), с панделка и заключалка.

Луната събужда всичките и тайни мечти, а водата отприщва страстите и. Не е трудно да се досетите дали не е добра идея да и предложите разходка на лунна светлина край морето късно вечер по време на пълнолуние. Най-вероятно тогава вашата срамежлива лунна госпожица ще отхвърли всичките си стотици задръжки и ще се превърне в морска нимфа, която досега никога не сте откривали у нея. Не - няма да имате този късмет ако не я обичате безгранично и истински.

Това момиче никога няма да тръгне първа към вас. Вие сте този, който трябва да я спечелите. Има хипотези, че връзките Рак - Рак са невъзможни, защото и двамата ще вървят в обратната посока. Математически погледнато има минимален шанс да се срещнат заднишком след една обиколка на планетата. Истината е, че двамата раци едновременно ще изпадат в сълзливи настроения или лунатични пристъпи, което би било еднакво непоносимо и за тях и за околните.

Страховете на вашето лунно момиче може да ви съсипят (нея също). Няма как да я убедите, че е наистина хубава, много умна и достатъчно млада. Тамън ще си мислите, че сте успели и тя ще влезе в ново настроение. Генералните промени ще са около 4 пъти месечно при всяка четвъртина на Луната с епизодични флуктуации поне два пъти дневно заради приливите и отливите. Но единствения шанс е да продължавате да опитвате - ако и декларирате нещо по 15-20 пъти дневно, някъде малко преди златната ви сватба има някакъв шанс да сте я уверили във въпросното твърдение.

Ужасно несправедливо е да си играете със сърцето на такова девойче, защото тя ви обича, уважава, слуша и по малко се заяжда с вас искрено и предано. Ако ще се хващате на хорото, играйте го докрай. Тя е всичко друго, но не и лекомислено момиче. И се оставете да ви притежава - като червило, или чаша за чай - странно е навярно, но се свиквало, а и не се очаква да съжалявате

Няма коментари:

Публикуване на коментар