неделя, 9 ноември 2014 г.

Зодия Риби 20.02 - 20.03

Риби навярно е най-интересният зодиакален знак. Не случайно нарекох и кръгът кармичен. Ако го разгледаме като такъв ще видим, че ако Овен бе бебето на Зодиака, с неговата първична импулсивност във всичко, то Риби е завършеността - мъдростта и интуицията, която човек е натрупал по пътя на дните си. И докато повечето знаци се колебаят между чувствата и разума си, то Риби вече знаят отговора на тези колебания. Съвсем друга тема е дали умеят да следват това знание.
И ако се вгледате в своите приятели Риби наистина ще откриете как сякаш едно малко дете е преминало, пораствайки, из всички зодиакални знаци и си е избирало какво от тях да добави в характера си, докато стигне зрялата мъдрост на Риби. Да, знам - сега ще ме попитате дали Риби е символ и на смъртта в кармичния кръг. Ами след като Овенът е началото, а Риби краят - отговорът би следвало да бъде “Да”, но нека това не ви натъжава. Според последните социологически изследвания, по непредставителни извадки, около 105% от Риби вярват в прераждането. И ако наистина се вгледате много дълбоко в тях ще видите, че интуицията им говори неща, които е трудно да са гепили само от една обиколка на колелото.
Факт е обаче, че Риби носят у себе си идеализма и ентусиазма на Овен (забележете, че са пропуснали да копират агресивността му), разумната кроткост на Телеца, ума и дар словото на Близнаци, прями и щедри са като Стрелеца, развили са до болка чувствителността на Рака (и малко странното им чувство за хумор), закачливи и общителни са като Лъв, предани като Козирог, добри организатори като Дева… да продължавам ли… Хайде да им обърнем персонално внимание, че те никак не обичат да бъдат сравнявани, а и се засягат лесно, да им се не види… И без това единствено от вас зависи какви ще са те - дали унили като разплакано лунно дете или слънчеви и весели като малко Лъвче…
Не, не съм се объркал - от вас зависи - не от тях… Представете си Риби като едно емоционално огледало, което отразява емоциите на всички, които ги заобикалят. Ако хората около тях са весели и мили - те се превръщат в прекрасни и любвеобилни същества, от които струи топлина и сърдечност. В същия миг попиват, сякаш с някакви невидими пипала, всяка тревога, която вие си мислите, че сте скрили дълбоко в себе си. Не - те са един невероятен емоционален рентген, който веднага ще открие, че нещо не е наред и вместо да се прави на клоун, рибката ще доплува някак елегантно до вас и ще ви запита какво не е наред по начин, който някак си ще ви остави в невъзможност да не излеете душата си.
В същия момент Риби трудно могат да открият някой друг, който да улавя трептенията им. Личната драма на всяка Риба е, че те са обречени да отразяват другите и да не могат да открият своето отражение у никого.
Като казах доплува - имате ли познати от тази зодия - забележете как ходят - особено ако са момичета. Не може да не забележите колко плавно и някак грациозно и с финес се движат, сякаш плуват във въздуха. Риби рядко са много високи, не винаги са с най-перфектните пропорционални тела, но почти винаги са обаятелни и очарователни, а много от тях направо красиви.
Риби е знакът на чувствата и страстите - емоционални и раними са, дори момчетата, на които им личи по-малко. Ненавиждат сухотата на нещата, ежедневната сивота, хищната практичност, вещите, човешките сблъсъци. Те винаги ще се стремят да търсят хармонията - дори там, където няма никаква разумна причина да съществува. Жаждата им за добро е непобедима. Търпеливи са, склонни са да загърбват себе си, в името на така лелеяната хармония. И както не е трудно да се предположи много от тях са хора на изкуството или се увличат по музика, рисуване, красота, естетика и дори… мистика…

Жената Риби, ах жената Риби! Ако някога такава жена е преминала през живота ви трудно ще я забравите. Няма и какво да се оглеждате наоколо - всички са заети. Да си гледал докато е било време, момко! Няма, и в склада няма…
Легенди се носят за тази чаровна девойка - това е мечтаната училищна любов на всеки мъж. Волна, загадъчна, с дълбок поглед и красиви очи, нежна и ефирна като докосване и… вълшебна любима и любовница - къде си мислите, че ще се вредите. На нея обикновено и се налага ежедневно да разкарва с лека картечница безкрайните си тълпи от обожатели.
Риби е онзи тип жена, която няма никакво желание да доминира мъжа - с удоволствие ще ви остави да и палите цигарата, да държите палтото и, да и спирате такси. Единственото, което иска е да я пазите от лошите, да се гуши в силните ви рамене и да ви гледа предано. Тя може толкова да не яде и да не спи, колкото копнее да принадлежи някому. Момичето Риби е убедена, че вие - нейният мъж, приятел, брат или баща сте най-силният на Вселената и само вие можете да я опазите от вълците, които искат да я отмъкнат като Червената шапчица. А пък вас, както си ви знаем колко са ви слаби ангелите, съвсем малко ви трябва да и повярвате, нали?…
Шегата настрана - жената Риби е мека и кротка натура. Най-прекрасният пристан, за който един мъж може да мечтае. Е, трябва да поразгонвате отвреме на време всички други, дето и се лепят като мухи на мед, но не може всичко да е идеално. Тя никога няма да ви предаде и никога няма да ви остави да си мислите, че сте нещо по-различно от самото съвършенство. Е, какво повече искате…
Добре де, след сватбата ще изпуска пара от време на време, ама те всички жени мрънкат, а пък тази ще си остане през повечето време мила, отколкото скандалджийка. Трябва да намерите начин да подхранвате щастието и - тя е романтичка, иска да чувства вниманието ви, а и да… обича секса.
В началото на текста обещах да си призная как според онзи виц би отговорило момиче Риби на директната ви покана да поомачкате чаршафите - “Аз не се чукам”, отговаря тя, “аз правя любов”. И ако ви обича - за това момиче няма нищо, което да я възпре да ви се отдаде изцяло. Само го направете красиво и бъдете джентълмен - иначе можете да правите всичко, каквото ви се иска на просташката ви душа. Тя изпитва болезнена нужда да бъде притежавана и обсебена изцяло. Отдава се по детски чисто, откровено и напълно. Ако не вземете всичко от нея, ще я нараните. Ако искате да почувствате какво означава една жена да е изцяло ваша пък макар и за час, трябва да вкусите от любовта на момиче Риби. Всичко е както трябва - бельото, парфюма, стенанията, дори осветлението. Нали ви казах, че за Риби животът е театър.
Онова, което написах за верността се отнася и за девойките Риби - не, те не са неверни, просто диапазонът на емоционалността им някак оправдава по-широко разбиране за изневяра. При нея много неща са спонтанни и в нейният емоционален свят това, че е почувствала нещо силно е съвсем достатъчно оправдание за дребно прегрешение или кратък флирт.

Мъжът Риби се чувства прекрасно с комат хляб и чаша вино във вашата компания, особено ако се запалили камината и сте свалили всички дрехи от себе си. Но няма да се чувства кардинално по-зле с комат хляб, чаша вино и шепа приятели, с които обсъждат поредната си ергенска мания и бройкайки с поглед мацката на съседната маса.
Риби не прави сцени на ревност (поне не би трябвало) - по-скоро го интересува след като сте съгрешила как ще докажете бъдещата си вярност. Всъщност навярно вие ще имате повече поводи за ревност - той е интересен мъж, а и поддържа с приятелите си и от двата пола много топли отношения - демек съвсем не намира за нередно да утеши някоя стара приятелка в три след полунощ в прегръдките си. По дяволите, какво искате да кажете - та тя е изглеждала толкова отчаяно. Нали вече казахме, че Риби са адски състрадателни. Той не може да не бъде такъв. Ако сте властна жена и искате птичка в клетка - потърсете някъде другаде. Къш!
Разправят, че Риби е мил съпруг и любим - забавен и грижовен с децата - само дето трябва да го вадите от моментите му на меланхолия. Получава се на кафе с много усмивки, кино, театър, или пък вицове. Спомнете си, че той ще отразява вашето настроение. Ако му се цупите и мръщите ще ви се върне същото. Добре е да не потъпквате мечтите му - оставете го да плува в океана, не го затваряйте в домашния аквариум - той винаги ще знае как да намери пътя към къщи. Секването на поривите му ще го съсипе. А пък ако ви стиска да поплувате с него - още по-добре - давайте, водата е приятна!

Няма коментари:

Публикуване на коментар