събота, 15 ноември 2014 г.

7 поуки от бивши връзки



Когато изпитаме раздяла, обикновено започваме да анализираме миналото и да губим надежда за истинската любов. Тъжните чувства губят времето ни, като търсим причината за раздялата. По-добре обаче е да си извлечем поука от болката по бившия. Трябва да знаем, че връзките ни дават възможност да израстем душевно и да открием нови безценни мигове от живота си. Тези, които мислят, че са загубили време с грешния човек не са прави. Връзките могат да ни предложат възможноста да разберем миналото, страховете, живота и значението на истинската любов. Любовта не е просто нещо. Понякога ни трябва време да се научим да обичаме и да ценим връзката с любимия човек. Надявам се тази статия да ви помогне да се фокусирате над миналото си и да намерите отговорите на много досадни въпроси, които ви безпокоят.

1. Всеки има нужда от свобода

 Много хора си мислят, че истинската любов е постоянен 24 часов контакт с човека, който обичат. Такъв ритъм може да заличи идентичноста ви в много кратък период от време. Запомнете, всеки има нужда от малко свободно пространство и време да задоволи собствените си нужди (без помощ от вашия любим/а). Не оставяйте личноста ви да изчезне. После ще ви бъде трудно да си я върнете обратно..

2. ''Страстният'' период е временен

 Този прекрасен период обикновено ни кара да летим с крилете на любовта. Когато сме много щастливи прекарваме часове пред огледалото, за да впечатлим любимия човек и говорим за любов до залез слънце. За нещастие обаче, идва време, когато пеперудките в стомаха са обречени на гибел. Нооо.. Ще прерастнат в истинска силна любов. Любовта е на лице, когато и двамата души са готови да споделят добро и лошо, да правят компромиси и да мислят за себе си като едно цяло. Любовта прераства когато не изпитвате страх да губите и приемате всички лоши и добри страни на човека до вас.

3. Хората не ни ''принадлежат''

 В днешно време живеем в демократичен свят, където всички са свободни и равни и имат отговорности. Освен това, сме свободни да изразяваме себе си и да водим независим живот. Без значение от колко време сте заедно, трябва да разберете, че партньорът ви не е ваша собственост. Хората, които наистина се обичат, се уважават и си дават лично пространство. Любовта трябва да е муза, не притежание. Не можем да контролираме поведението и всека стъпка на човека до нас. Това само би могло да разруши доверието във връзката. Единственото адекватно  нещо, което може да направим, е да се доверим и да се опитаме да създадем еднакви правила за двете страни.

4. Живейте пълноценно

 Съгласна съм, че другите хора могат да подобрят нас и живота ни. Да го изпълнят с радост и прекрасни цветове, но трябва да знаем едно. Хората няма да поддържат  постоянно нивото на очакчанията ни. Няма нужда от потвърждение от партньора ви. Най-напред е нужно да се научим да съхраняваме себелюбието си преди да се предложим за обичане. Трябва да се осъвършенстваме докато не се чувстваме пълноценни и сигурни. За това е нужно да променим изискванията, делата, мислите, емоциите и държанието си.

5. Не се опитвайте да промените партньора си

Можем да променим много неща, но е малко невъзможно да променяма хората около нас. Не може да променяме възгледи и навици. Понякога се налага да покажем правилния път, но пак трябва да го оставим сам да реши да промени нещо, ще го направят. Психиката на човека има  капацитет да игнорира идеи и  възгледи силно налагани от други. По този начин партньорът може да постигне временни постижения и да се върне в предишните си навици пак. Ако не понасяте нещо в него, тогава трябва да увеличим енергията и да реагираме към ситуацията по различен начин. По-добре е да сме спокойни и да отговаряме хладнокръвно.

6. Оттървете се от вътрешните колебания

Отнощението и държанието във връзката може да е отражение на страховете и тревожноста, които валят в под съзнанието. Ако искате да имате здрава връзка, трябва да започнете от заздравяването на вътрешния ви свят от страхове и конфликти. Плюс това, трябва да направите всичко възможно да приповдигнете самочувствието си си. Започнете да обичате себе си и ще може по-късно да споделите любовта с някого.

7. Разделяйте се с ''грация''

Изглежда някои връзки ни учат да оставяме по честен начин. След приемливо отражение на възможноста да построим една щастлива здрава връзка, може да осъзнаем, че тази любов не ви коства време и енергия за да продължи. Нещастните връзки ни учат да се борим за щастието. Трябва да използваме възможноста да оставим миналото, за да може да намерим любовта на живота ни и да съхраним една дълга изпълнена с обич връзка. Не бъдете мекушави. Следващата раздяла може да ви помогне да видите света с други очи и да започнете нова по-хубава връзка.
Връзките са важна част от личното ни развитие. Както щастливите, така и не чак толкова щастливите връзки, ни поучават и ни помагат да станем пълноценни личности. Трябва да сме достатъчно силни да преживеем болката и другите предизвикателства.

от: Даяна Борисова




Няма коментари:

Публикуване на коментар