събота, 1 ноември 2014 г.

Грижи за боядисвана коса



Боядисаната коса има нужда от специални грижи. Ако използвате качествена боя за коса, шампоани, балсами, маски и стилизиращи продукти за боядисана коса, косата ви ще се запази жизнена и блестяща.

Боядисването на косата е тежък процес, който неминуемо се отразява на здравината на косата. Колкото и щадящи да са боите за коса, боядисването уврежда структурата на косъма и скалпа. Затова всички дами с боядисана коса задължително трябва да използват специални измиващи, подхранващи и стилизиращи продукти, които се грижат за косата.

Друг проблем на боядисването е, че цветът на боядисаната коса е свеж и интензивен през първите дни. Докато дойде време за следващото боядисване, цветът е изгубил блясъка си и боядисаната коса е придобила безжизнен и изтощен вид. Иначе боята за коса може да направи косата да изглежда по-гъста, защото прибавя допълнителен слой или увеличава дебелината на ствола, или и двете. Полутрайните бои само покриват косъма, докато трайните издуват ствола му и увеличават епидермиса, откъдето идва ефектът.

Боядисана коса – специални грижи

Избирайте качествени бои за коса, обогатени с растителни екстракти.

Боята за коса може да доведе до заплитане на косата, затова винаги използвайте балсам за боядисана коса след боядисване.

Накъдрената коса е с рехава структура и много бързо поема боята. Затова бъдете особено внимателни, когато я боядисвате.

Използвайте шампоани, балсами и маски за боядисана коса. Те възстановяват повредената структура на косъма и запазват цвета на косата по-дълго.

Ако използвате стилизиращи продукти, избирайте такива, които са предназначени специално за боядисана коса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар