събота, 1 ноември 2014 г.

Руло от пиле с магданоз




Необходими продукти:
20 г сушени гъби
300 г праз лук
2 филии хляб
2 глави кромид
1 морков
2 домата
200 гпечурки
2 супени лъжици олио
4 супени лъжици магданоз
2 белтъка
сол и черен пипер
индийско орехче
800 г пилешко филe
250 мл бульон
150 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

*Сушените гъби се написват в 200 мл топла вода за 15 минути. След това се отцеждат и нарязват на ситно. Празът, кромидът и морковът се почистват и наситняват, а доматите се нарязват на осминки. Хлябът се натрошава.

*Празът се задушава в 1 ч. л. олио, смесва се с натиснатите гъби, моркова, хляба, наситения магданоз и белтъците. Подправя се с индийското орехче, с и черен пипер на вкус.

*Филетата се разстилат върху работната повърхност, върху всяко от тях се слага от плънката и се завива на руло. Овързват се с дебел конец и се запържват в ниска тенджера с останалото олио, докато се зачервят от всички страни.

*Слагат се доматите, заливат се с бульона и виното. Тенджерата се захлупва с капак и се поставя в загрята до 180 градуса фурна за около и половина. Прибавят се печурките и се задуша още 15 минути.

*Рулата и печурките се изваждат, а останали зеленчуци се пасират до получаването на гладък сос. С него се поливат рулата и се прибавят печурките.

Рулото може да гарнирате с ориз и грах.

Няма коментари:

Публикуване на коментар