събота, 1 ноември 2014 г.

Бадемов чийзкейк с прясно сирене



Продукти:
2 опаковки ронливи шоколадови бисквити;
500 г прясно сирене;
300 г захар;
4 яйца;
кората от 1 портокал;
1 пакетче ванилия;
200 г сурови бадеми;
краве масло за формата


Начин на приготвяне:
*Натрошете бисквитите, отделете половината настрани, а останалите разстелете върху дъното на обилно намазана с краве масло тава.
*Разбийте настъргано прясно сирене, добавете захарта, едно по едно яйцата, ванилията и настърганата на ситното ренде портокалова кора.
*Накиснете предварително бадемите, обелете ги и ги счукайте на едро.
*Добавете половината крем върху бисквитите и отгоре разпределете останалите натрошени бисквити.
*Върху тях излейте останалия крем.
*Печете на 170 градуса около 50 минути.
*Посипете охладения чийзкейк с останалите бадеми.

Рецептата е от книгата "Чийзкейк " на изд. "Колхида".

Няма коментари:

Публикуване на коментар