250 гр. свинска мас /наполовина може да смесите с краве масло/
2 яйца
мая колкото среден орех
1 кафена чаша прясно мляко
2-3 праха ванилия
2 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
*Кравето масло и свинската мас, предварително размекнати, се разбиват добре с две лъжици пудра захар.
*Към тях се прибавят по едно яйцата, маята разтворена в топлото млякото и ванилията. Замесва се меко тесто, което се оставя да почине един час.
*След това се късат парченца от тестото колкото орех, правят се фитили, добре се овалват в кристална захар., усукват се и се оформят като кифлички (подкова).
*Нареждат се в леко намазана тава и се пекат до розово в умерена фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар