събота, 1 ноември 2014 г.

Грим според формата на очите


С формата на бадем
Тъй като тази форма се приема като "перфектната" всякаква техника за гримиране ще свърши работа.


Сближени очи
Очите, които нямат разтояние колкото едно око помежду си се считат за сближени. Използвайте по-светли цветове за вътрешните ъгълчета на очите. За външните ъгли използвайте по-тъмни цветове. Същите акценти важат за спиралата и очната линия.

Дълбоки очи
Очите са доста навътре в очницата с малки подвижни клепачи. Нанасяйте светли цветове близо до миглите, като нанасяте по-тъмните на свивката на клепачите. Преливате цветовете нагоре и настрани.


Провиснали очи
Целта на гримиране на тази форма е нагоре и навън. Нанесете молив или очна линия над горните мигли. Сените трябва за се разнесат на свивката на клепачите във външните 2/3 от очите. Извити мигли със спирала също ги повдигат.

"Качулати" очи
Гънка кожа виси над клепачите. Причина за това обикновено са години. Използвайте матови от средно тъмни до тъмни цветове. Старайте се грима да е максималко опростен.

Изпъкнали очи
Тази форма има издутина от свивката до линията на миглите и може да е трудна за гримиране. Най-добрият начин на гримиране за тази форма е като използвате средни до тъмни матови сенки както на картинката. ->

Няма коментари:

Публикуване на коментар